Odabir najprikladnijeg modela životopisa

Ponekad se određeni segmenti životopisa odnosno informacije koje u životopis trebate uključiti  prilagođavaju poslu ili stipendiji za koje se prijavljujete. U tom smislu životopise možemo podijeliti u tri skupine:

  1. Kronološki model,
  2. Funkcionalni model,
  3. Kombinirani model.

Ovisno o jedinstvenim karakteristikama svakog pojedinca u izradi životopisa agencija Omnia pomaže u odabiru najprikladnijeg. Struktura kronološkog modela životopisa, s radnim iskustvom i školovanjem počevši od najnovijih prema najstarijima, služi prezentiranju slijeda postignuća pojedinca i vertikalnog razvoja njegove karijere unutar jedinstvenog područja određene struke. Funkcionalni model životopisa, pak, služi prikazu onih vještina i sposobnosti pojedinca koje su najvažnije za radno mjesto ili stipendiju za koju se prijavljuje, bez obzira na kronološki slijed školovanja ili radnih iskustava, a prikladni su osobito za pojedince koji mijenjaju karijeru ili imaju „praznine“ u radnom iskustvu unutar određenog područja.

Odabir nekog od modela životopisa bit će određen ciljevima kojima je pojedinac usmjeren (prijava za slično radno mjesto u novoj tvrtki, prijava na radno mjesto unutar područja u kojemu pojedinac nema dovoljno ili čak nikakva radna iskustva, prijava pojedinca koji želi prikriti „praznine“ u vlastitom radnom iskustvu itd.). Agencija Omnia pomoći će svakoj osobi u izradi savršenog životopisa prikladnog samo za njezin individualni profesionalni profil, služeći se svim podacima koje joj ona dostavi o sebi (osobni podaci, podaci o obrazovanju, podaci o radnom iskustvu, s pratećim kontaktnim podacima i preporukama, podaci o vještinama kao što su strani jezici, digitalne, socijalne i komunikacijske  vještine  itd.).

Također, uz konciznost i koherentnost informacija koje će nam pojedinac povjeriti za izradu životopisa, lektori u agenciji Omnia zaduženi su i za brigu o tome da životopis bude napisan bez pravopisnih i gramatičkih pogrešaka, kako u dokumentu sastavljenom na materinjem jeziku, tako i u onom prevedenom na strani jezik.

Životopisu se najčešće prilaže motivacijsko pismo, kao kratak tekst o esejističkoj formi koji nadopunjuje strogu formu životopisa prilagođavajući profesionalni profil kandidata instituciji kojoj se javlja.

Više o motivacijskim pismima možete pročitati na našem sljedećem linku: http://www.omniaprijevodi.hr/motivacijsko-pismo-dodatni-dasak-osobnosti/

0 Odgovora

Ostavi komentar

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *